Bild

Höst

Höst

Visst är hösten ganska härlig ändå? Jag tycker det är så vackert med alla olika färger på löven och så känns luften så frisk och ren. Ja, fina höstdagar är mysiga helt enkelt. I helgen var det höstmarknad här i Åre. Det var supermycket folk, mest var det på lördagen. Jag och Selma gick runt och tittade lite innan vi beslutade oss för att köpa chokladmunkar.

I går hade vi intervallträning A2+, det kändes riktigt bra! Det gick bättre än det brukar så det var härligt!

Idag hade vi en temadag eller vad man ska kalla det i skolan. Det handlade om allas lika värde och invandring i Åre. Hela skolan var med och vi var indelade i olika grupper. Först lyssnade vi på en föreläsning, sedan fick vi lära oss att dansa någon konstig dans där man skulle headbanga, vicka på höfterna, snurra, gunga, vagga, och dansa foxtrot samtidigt. Efter det kollade vi på bio ( hur många kramar finns det i världen) och sedan fick vi grillade hamburgare på skolgåren. Efter lunch var jag på ett ”möte” som handlar om ett projekt som heter fadder Åre. Det innebär att jag kommer vara fadder till en kille eller tjej som har invandrat hit till Åre. Vi ska hänga ibland, ta en fika, plugga eller hitta på något annat. Jag tycker att det är ett bra projekt eftersom det inte kan vara så lätt för ungdomar som kanske har förlorat ALLT och kommit hit till Sverige. Det kan inte vara så lätt för dem att hitta nya vänner och lära sig alla nya saker och framförallt det knepiga språket svenska. Därför ställer jag gärna upp på att ta en fika och få dem att känna sig trygga och hemma här.

En tanke på “Höst

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s