3dagar till ÄJSM

Hejhej!

Nu är det inte så långt kvar till ÄJSM.. på lördag börjar det med storslalom och på söndag är det slalom. Hur är formen kanske ni undrar? Ja, det vet jag knappt själv. Jag har inte tränat ett enda skidpass på hela lovet, förutom DH föråken jag gjorde på YJSM, veckan innan lovet fick vi ställa in träningar för att det var för dåligt underlag, och de två veckorna innan de var jag sjuk. Idag var alltså mitt första riktiga skidträning på flera flera veckor.

Idag tränade vi slalom och jag hade en enorm träningsverk efter söndagens rodd och gårdagens benpass, men det gick skapligt att åka ändå. Det känns dock sådär att det här var sista slalomträningen innan ÄJSM… Men jag får helt enkelt lite på att jag kan åka och bara gasa och köra ändå.

Jag kommer inte sätta några prestationskrav alls på detta sm. Jag gillar inte att ha krav på att prestera, för då går det inte alls.. Felet jag själv gör är att jag sätter för höga krav på mig själv och när jag inte når dit bryts jag bara ner. Denna säsong fick jag en sponsor som satt prestationskrav, om du kommer trea får du x pengar osv och jag kan ju säga att det företaget inte kommer gå back på mig i år iaf. Självklart beror min dåliga åkning inte på några prestationskrav utan det beror helt och hållet på mig själv. Ni som har följt mig på bloggen under säsongen vet att den här säsongen har inte alls varit min säsong, men så är det. Innan säsongen tänkte jag att – den här säsongen kommer gå bra, jag supertränad och nu kan inget stoppa mig. Ungefär så tänkte jag, haha.  Tyvärr så blev det inte som jag hade tänk mig, och det beror på många faktorer. Jag kunde inte följa med på ett alpläger vilket gjorde att jag fick färre dagar på snö än alla andra innan tävlingarna drog igång, sedan tappade jag helt motivationen när EC i Åre blev inställd och mitt hopp om att få köra min första Europacup gick upp i rök. Tränarna berättade inte heller att uttagningen till EC i Norge var på tävlingarna uppe i Norrland, så dit blev jag inte heller uttagen. Vinterns varma väder har inte heller gjort träningsmöjligheterna något bättre, vi kom igång med träningarna sent och har inte kunna träna på något superunderlag på nästan hela säsongen, vilket har varit tråkig. Sen allt skit som hänt på vårt gymnasium har inte heller gjort saken bättre. Det har tagit mycket kraft och energi att sitta på möten, diskutera vad som har hänt och försöka stå ut med vissa personer på skid-gymnasiet. Jag har helt enkelt till och från tappat lusten att träna med gymnasiet  på grund av allt som hänt och inställningen/ attityden på träningarna.

Nu låter det säkert som att jag skyller ifrån min dåliga säsong på massa annan, men så var det inte menat, det har bara varit en tuff säsong och det är många faktorer som spelat in på mina dåliga prestationer. Det är bara tufft att veta att man inte presterar som alla förväntar sig, vilket till nästa år kan resultera i att jag inte kommer bli uttagen till något lag, svårare att hitta sponsorer och svårare att söka in på de högskolor/ collage jag vill gå (eftersom jag måste ha bra punkter för att komma in på de bra skolorna) alla dom tankarna är rätt jobbiga…

Nu ska jag inte tråka ut er för mycket utan nu önskar jag er en en trevlig tisdagskväll!

Kram/ LIN

En tanke på “3dagar till ÄJSM

  1. Hej Lin,
    Jag tycker du har en super härlig blog! Bara så du vet :). Det är kul att följa livet som elitåkare på skidgymnasiet via din blog. Fina bilder och sunda, ärliga och kul texter.
    Så ”hang-in-there”, låt inte ”hjärn-spöken” ta över. Jag är helt övertygad att nästa säsong blir bättre, mer snö och mer träningstillfällen och mer positiva energi-vindar i skolan. Heja dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s