Bild

World junior championship Åre 2107

IMG_2332

DH tävlingen. Foto Nisse Schmidt

IMG_2331

Super-G tävlingen. Foto Nisse Schmidt

IMG_2330

Super-G tävlingen. Fotot Nisse SchmidtJVM DH 1

Världens bästa servicman Håkan från Verkstan på start. JVM DH 2

Zack Monsen på startJVM DH 4

Starten på störtloppet

JVM DH 5

JVM DH 6

Hopp över lillbranten. Superman!JVM DH 7

JVM DH 8

Tyngden på dalskidan snälla Norsk! JVM DH 9

Intervju time, finns på WJC FacebooksidaJVM DH 10

Intervju för Öp sporten. Finns i ÖP!JVM DH 11

Autografskrivning. Åre skola kom och hejade 🙂

Nu är mitt första och sista Junior VM över. Herre gud vilken cirkus. Det var varit ett fullspäckat schema från 6.00 – 21.00 och jag har inte hunnit med att blogga. DH- genomåken gick som sagt väldigt bra, jag hade en lugn och avslappnad åkning vilket gjorde att jag hade andra snabbast tid båda dagarna, sista dagen bara 0.02 sekunder från toppen. Med startnummer 1 i DH-racet gick jag ut och siktade på medalj, men jag var på tok för nervös och åkte därför inte lika avslappnat som på genomåken. Fick en miss i utgången av stöveln som tog mycket tid och fart. Slutade på en 9.e placering och var otroligt besviken. Men i efterhand kommer jag vara nöjd med en topp 10 placering på VM!.

På Super-G var jag inte alls nervös, hade startnummer 51, lyckades tappa bort mina race-handskar innan start och fick köra med mina stora tummvantar som såg ut som grytlappar på bilderna. Gick i alla fall ut med full attack och satte övre delen + stöveln väldigt bra. Fick med mig otroligt mycket fart i utgången av stöveln + att det slog bra så hann inte riktgt lägga om i tid och drog istället på världens stoppsladd. Typiskt. Annars var åket helt okay, men en stoppsladd bör man undvika i Super-G. Slutade på en 20.e plats.

Kombinationen hade jag längtat efter eftersom min slalom har gått så bra på sistone. Vaknade dock natten till igår av att jag var varm och kall och kunde därför inte sova. Hade feber. Så typsikt! Var helt slut i kroppen när jag vaknade och var helt bort i huvudet på besiktningen. Efter att jag hade besiktigat Super-G banan till kombin så tog tränarna nummerlappen ifrån mig och sa att ”det här är bara början, det kommer flera tävlingar och mästerskap, du ska inte åka ner för Stövelbranten om du inte ha kraft i kroppen, i värsta fall kan det sluta med att du skadar dig och bli borta resten av säsongen”. Jag var väldigt leden och besviken eftersom jag så klart ville genomför alla mina tävlingar på Junior VM, men jag visste att det var bästa att inte tävla och som sagt, det här är bara början…!

Junior VM har i alla fall varit sjukt häftigt, roligt och lärorikt! Har aldrig åkt på sånt fint underlag och har aldrig sett så många funktionärer på en tävling jag själv har varit med i. Det var dessutom så många bybor som kom och hejade och barnen på Åre skola hade gjort fina flaggor och autografblock som jag fick skriva i. Jag har varit med på otroligt många intervjuer och reportage bland annat i ÖP 3x, LT, Åre idag och även intervju på SVT och  Mittnytt samt JVM’s egna hemsida och skidförbundets filmer. Jag var även på intervju för en bok som ska släppas till VM 2019 och på måndag ska jag vara med i P4 radio i direktsändning (om jag bara slutar hosta). Snacka om att man har blivit mediatränad!

Vill även passa på att tacka alla som kommit och kollat och heja på mig, Lake Lodge Åre och Mint Inredning för sponsring, skidförbundet och alla underbara tränare som varit med under veckan samt Håkan på Verksta’n som har hållit mina skidor i toppskick hela veckan!

Nu ska jag kurrera mig och ladda inför äldre junior SM nästa helg. 🙂

(Ska lägga ut alla tävlingsåk så fort jag fått över dem på min dator)

Kram/ LIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s