Bild

Member of Ski Team Sweden- Sweden’s national speed team

ÄJSM 1

Lin4 kopia

IMG_2332

IMG_1298

16jan11

Hej på er!

Vilken känsla! I tisdags ringde telefonen och jag fick veta att jag hade en plats i det alpina landslaget i fart till nästa säsong. WOW vad kul! och shit så fort allt har gått i år! Från att jag förra året inte var med i någon lag alls, jag kom inte in på skiduniversitetet och stod och funderade på hur i helskotta jag skulle kunna få ihop träning till i år. Tränarna på skidgymnasiet erbjöd mig då att träna med dem ytterligare ett år, om jag hjälpt till att köra bussar och bära käpp på träningarna. När jag sedan kom med i fartlaget Team Åre 2019 tändes det ett litet hoppet om framtiden igen. Bara att få känna att man tillhör något slags lag och att någon i alla fall tror på en, det gjorde mycket. När jag sedan blev erbjuden ett bättre kontrakt på HEAD kände jag att nu var det dags för en ny start, på ett nytt märke! Och det har verkligen fungerat kanon denna säsong. – Varför bytte du inte märke tidigare? frågar många som tror att mina framgångar beror på bytet av skidor. Det tror dock inte jag. Jag har åkt bra i några år, men har aldrig riktgt fått chansen att visa det. När jag i februari (tack vare Team 2019) fick chansen att åka utomlands och tävla fart så fick jag äntligen chansen att åka bra och punkta ner mig i fart. Veckan i Italien ledde till att jag fick åka tillbaka till Italien en vecka senare för att köra min första Europacup! Efter att ha tagit poäng (18:e plats) i EC-debuten så fick jag även chansen att köra junior-VM på hemmaplan i Åre. Även där lyckades jag få till i alla fall två bra åk, (på inåket på DH). Tävlingen var också okay (9.e plats) men jag ville och kunde ju mer. Jag imponerade även på tränarna genom att åka riktgt bra slalom på pre camp, vilket gjorde att de såg och förstod att jag var en bra skidåkare i grund, och kan åka alla grenar.  Junior-VM ledde sedan till att jag fick var med på landslags-verksamhet i form av fartläger i Åre och sedan även i Röldal. Med andra ord så har det ena lett till det andra och här står jag med en plats i landslaget. Tillsammans med Kajsa Kling, Lisa H, Helena R och Fanny A kommer vi blir en superbra team nästa år!

Igår fick jag även reda på att jag även kom in på skiduniversitetet i Östersund till hösten. Om jag ska ta platsen eller ej har jag lite svårt att besluta om då jag kommer ha mycket träning med laget också, men vi får se. 🙂

Ha det bra, Kram/ LIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s