Bild

Val d’isere — > Val di Fassa

Första bilden är tagen av Bildbyrån!

Bonjour!

Nu lämnar vi Frankrike och Val d’isere för nya äventyr och tävlingar i Italien. 2x störtlopps-race i Val di Fassa väntar innan jul. Men först om världscupdebuten…

Efter två inställda dagar med DH genomåk blev störtloppet inställt. Lite trist för mig eftersom det är min bästa gren och det hade varit skönt att fått åka backen innan Super-G racet. De la i alla fall in två stycken SG tävlingar istället.

I lördags var jag riktigt taggad inför racet och åket kändes helt okay förutom en liten miss i början. Tyckte min insats var bra och åket flöt på bra, fram till näst sista svängen. Där hamnade jag bak i ett slag, som jag ändå lyckades reda upp. Fick dock lite tidsbrist in i nästa sväng, vilket resulterade i att jag slängde in överkroppen, fastande med armen i porten och vreds omkull. Efter att ha gjort några volter stannade jag nere i nätet. Hade fått låna Kajsas snabba Super-G skidor som gick av på mitten… även pjäxan fick en smäll så en bit lossnade, som tur var kunde HEAD fixa nya pjäxor som jag ska få nu i Italien. Kroppen klarade sig ändå bra, näsblod, en stel nacke och ett blått och svullet knä var allt, (men inga skador i knät). Allt gick bra och jag får ta med mig de bra svängarna i över delen.

Igår var det en ny chans. Mådde illa hela morgonen och fick inte i mig någon frukost. Var yr och stel i nacken hela förmiddagen och på inåken. Pratade med fysion och vi bestämde att vi skulle vänta och se hur jag kände innan start. Som tur var släppte yrseln och jag blev mer klar i huvudet precis 10 min innan start, så jag bestämde mig för att köra ändå.

Kände mig mer försiktig och passiv i åkningen igår, men känslan att gå över mållinjen och genomfört sin första världscup från start till mål var en sån jäkla härlig känsla! Glömde totalt bort att åket inte var så bra och stod istället bara och flinade att jag hade startat och gått i mål. Från en ranking på 53 till en 38:e plats var dessutom inte så himla illa. Hade också 7:e högsta hastighet, så snabb är jag ju, men måste bara få med mig farten hela vägen ner, utan missar!

Tar i alla fall med mig massa nya erfarenheter och minnen från dessa dagar i Frankrike. Nu är första Världscupen gjort och nu vill jag bara åka mer och mer och ännu snabbare. För jag har så mycket mer att ge! Hoppas på att få köra ett störtlopp också, eftersom det är det jag är vassast på! 🙂

Nu väntar 8h i bil till Italien. Hörs där!

Kram/ LIN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s