Bild

4th place in today’s​ European Cup

21122017-N45A5195

21122017-N45A5172

21122017-N45A5176

Hej!

Idag var det dags för race. 2x Störtlopp Europacup här i Val di Fassa, Italien. I första tävlingen startade jag 22:a. Åket kändes helt okay, jag träffade linjen ganska bra, men är kass på att åka falkt så låg ca 0,6 sekunder efter i första mellantiden. Tog sedan ikapp det i det brantare partiet och gick en på en 2.a plats i mål. Trodde tidtavlan visade fel så vågade inte ropa hej. Fick stå i båset för topp tre ett bra tag, innan nr 42 kom in och vann hela tävlinge. Åkte av pallan med 8 hundradelar… Slutade i alla fall på en 4.e plats 25 hundradelar efter segrare. Det är mitt personbästa på Europacup så jag är superglad! Men liiite surt att missa pallen men det tar jag nästa gång. 🙂

Andra tävlingen hade jag startnummer 15. Var rikigt taggad att ta en pallplats detta åk men efter gjorde att ha gjort en grov miss i staren där jag slant med staven och höll på att ramla så tog jag mig ner på en 24.e plats. Det är i alla fall topp 30 vilket innebär Europacup-poäng så jag får vara nöjd. En bra första störtloppstävling i alla fall.

Imorgon ska vi träna Super-G här i Italien eftersom vi inte kunde boka om flygbiljetterna hem när de la om tävlingarna. Vi flyger alltså inte hem förrän imorgn kväll, så landar inte i Sverige förrän 23 och då ska jag bila upp till Åre för att sedan börja jobba 14.00 på lördag. Herre gud vilket idiotshema jag gör ibland, men måste ju jobba också för att kunna åka iväg och tävla. På nyår får jag i alla fall några dagar ledigt i Schwiez och då ska jag bara ta det lungt och glida runt på skidorna.

Kram/ Lin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s