Bild

Saving a life

https://www.svt.se/sport/alpint/svenska-landslagsakare-raddade-liv-i-garmisch

Idag var det en annorlunda dag… vi (Lisa, jag och Helena) gick in i gondolen för att åka upp på besiktning och två äldre män hoppade in i samma gondol. Efter ca 2 minuter i gondolen så ramlad en av männen ihop och vi förstod snabbt att det var allvarligt läge. Vi påbörjade hjärt och lungräddning och ett tag kändes det hopplöst och vi alla trodde att han var död. Men vi fortsatte. Lisa pumpade och höll igång hjärtat, Helena försökte hålla honom och jag höll i alla skidor och försökte larma och skaffa hjälp från toppen av gondolen. Till slut efter ca 10 min i liften kom vi upp och kunde släpa ut honom från gondolen och fick hjälp av proffs läkare som tog över. Han flögs sedan med helikopter, överlevde och enligt uppgifter mår han som vanligt nu. Sjukt att vi faktisk bidrog till att rädda ett liv idag.

En tanke på “Saving a life

  1. Stor kram till dig och kompisarna❤️
    Mitt i all förberedelse för tävlingsåk kunde ni skifta fokus och göra det viktiga för en medmänniskas liv!
    Hoppas den upplevelsen ska stärka dig framöver kära Lin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s